КРИБ: Правителството да продължи с реформите

Сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост. Правителството гарантира тази стабилност и предсказуемост и това трябва да продължи до края на мандата му. Това се казва в становище на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, приета след дискусия по време на Общото събрание на организацията.

„Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ следи с особено безпокойство нарастващото международно напрежение, което очертава тенденция на преразглеждане на световни и европейски ценности и достижения. Формално тази тенденция е причинно-следствено свързана с бежанската криза и миграционния поток, но причините са много по-дълбоки, а последствията от тях за нашата страна може да бъдат непредсказуеми и особено трудни за контрол. В тази връзка всякакви опити външната криза да се използва за решаването на домашни партийни и личностни конфликти изглеждат късогледи и по балкански тесногръди и нелепи.

Според бизнеса България започна плавно да излиза от финансовата и икономическа криза, но икономиката още е далече от нужния ни растеж.

За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да не се отклонява от този курс. Накратко – стабилност срещу реформи, заявяват от КРИБ.

За постигането на горните цели Управителният съвет на КРИБ иска спешна среща с Министър председателя на Република България и ресорни министри, на която да бъдат очертани най-спешните мерки, гарантиращи стабилност и растеж. Ще искаме и поемане на съответни обвързващи ангажименти и от двете страни, се казва още в декларацията.

Коментари

Задължително поле