На 16 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 16.11.2019

МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

Холандец организира в Пловдив първия в България конгрес по биоземеделие

Експерти от Световната банка и водещи европейски фирми и учени пристигат на 22 и 23 февруари в Пловдив за участие в първия у нас конгрес по биоземеделие на тема „В следващия век“. Главен организатор на първия по рода си форум в България е живеещият от 10 години у нас холандец Йоханес Хуберт Андреас Куулс, главен управител на „Кива БЦС Еко-Гаранти“ ЕООД, а подкрепа на събитието в хотел „Санкт Петербург“ ще оказат няколко водещи немски компании в областта на биоземеделието.

„Конгресът в Пловдив ще е първата стъпка за представянето и налагането на България като страна с огромен потенциал в биоземеделието. Трябва да се възползваме от факта, че голяма част от земята тук от години не е третирана с химически вещества, което е отлична предпоставка за отглеждането на биопродукти. Но изоставането на селските райони в България пречи за общото развитие на държавата. В ЕС са наясно, че хората, които живеят в тези райони, могат да стъпят на чисто, като развият биоземеделието и биоиндустрията въобще, която да ги изведе на по-добро социално ниво. Затова създадохме фондация“ Зелена биоорганична България“(GBOB), разработихме огромен пакет проекти, кандидатствахме в ЕК по „Хоризонт 2020″ и се надяваме на одобрение. По този начин се надяваме да вкараме европейски стандарти в биопроизводството, да преодолеем дългогодишната изостаналост и да дадем нов живот на селата в най-отдалечените кътчета на България“, коментира Йоханес Куулс.

Холандският експерт цитира и тревожни статистически данни, според които до 30% от бозайниците и птиците – от 1200 до 1500 вида, са застрашени да изчезнат завинаги в резултат на консумацията на производство на небиологична основа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.