Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Холандец организира в Пловдив първия в България конгрес по биоземеделие

Експерти от Световната банка и водещи европейски фирми и учени пристигат на 22 и 23 февруари в Пловдив за участие в първия у нас конгрес по биоземеделие на тема “В следващия век”. Главен организатор на първия по рода си форум в България е живеещият от 10 години у нас холандец Йоханес Хуберт Андреас Куулс, главен управител на “Кива БЦС Еко-Гаранти” ЕООД, а подкрепа на събитието в хотел “Санкт Петербург” ще оказат няколко водещи немски компании в областта на биоземеделието.

“Конгресът в Пловдив ще е първата стъпка за представянето и налагането на България като страна с огромен потенциал в биоземеделието. Трябва да се възползваме от факта, че голяма част от земята тук от години не е третирана с химически вещества, което е отлична предпоставка за отглеждането на биопродукти. Но изоставането на селските райони в България пречи за общото развитие на държавата. В ЕС са наясно, че хората, които живеят в тези райони, могат да стъпят на чисто, като развият биоземеделието и биоиндустрията въобще, която да ги изведе на по-добро социално ниво. Затова създадохме фондация” Зелена биоорганична България”(GBOB), разработихме огромен пакет проекти, кандидатствахме в ЕК по “Хоризонт 2020″ и се надяваме на одобрение. По този начин се надяваме да вкараме европейски стандарти в биопроизводството, да преодолеем дългогодишната изостаналост и да дадем нов живот на селата в най-отдалечените кътчета на България”, коментира Йоханес Куулс.

Холандският експерт цитира и тревожни статистически данни, според които до 30% от бозайниците и птиците – от 1200 до 1500 вида, са застрашени да изчезнат завинаги в резултат на консумацията на производство на небиологична основа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете