Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Оправдаха бивши директори на мини „Марица изток“

С оправдателна присъда приключи делото срещу бившия изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ инж. Иван Марков и заместника му инж. Гочо Христов.

На първа инстанция старозагорският окръжен съд оправда двамата по обвинението, че са ощетили държавната въгледобивна компания с близо 1 млн. лв.

Прокуратурата не успя да докаже тезата си, че двамата в качеството си на длъжностни лица са нарушавали служебните си задължения, като разделяли обществени поръчки за строителство на части, така че стойността на отделните части да е в границите до 100 хил. лева. Така според обвинението отпадало законовото изискване да се обявява конкурс и може свободно да се избира изпълнителят на поръчката.

Бившият директор на мините Иван Марков изрази задоволство от справедливото, по думите му, решение. Той още веднъж заяви, че обвиненията срещу него са били скалъпени. Разследването срещу двамата шефове се точи от 2009 г., когато те бяха освободени от постовете си. По делото трябваше да бъдат разпитани над 200 свидетели и вещи лица.

Прокурорът Алексей Ангелов обяви, че първо иска да се запознае подробно с присъдата и мотивите, след което ще обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.