Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Шест години затвор за мъж, застрелял клошар в Търново Мартин Гроздев може да обжалва присъдата в Апелативния съд

Башар Асад посети фронтовата линия за първи път

Шей Мичъл раждала в продължение на 33 часа (ВИДЕО)

Федерацията на ционистите в България с писмо до Борисов: Отстранете Тома Белев от съвета по гражданско общество към МС

Разкриха 51-годишен търновец, крал детски играчки Деянието е извършено на 13 октомври в магазин

20 700 щатски долара задържаха митничари нa Летище София

Министър Василева: Няма проблем с финансирането на депото край Благоевград

Всичко с финансирането на Регионалната система за управление на отпадъците в Благоевград е наред. Благодаря на кмета Атанас Камбитов, че в много бързо темпо реши проблема със забавените процедури и този наболял проблем скоро ще има своето решение. Това заяви в Благоевград министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Градоначалникът изрази увереност, че до началото на месец май работният проект ще е готов. Целта е, ако няма обжалвания на процедурите, до края на годината депото за битови отпадъци да е готово. Подсигуреното финансиране от държавния бюджет е в размер на 14 милиона лева и е за първия етап от строителството. Той не включва системите за компостиране и сепариране.

Общата стойност на проекта е за 26,5 милиона лева. Кметът поясни, че след изграждане на депото санкциите за общината ще отпаднат. В момента кметството има издадено строително разрешение и плаща 50% по-ниски отчисления. То ще се строи на площадката на съществуващото в момента сметище в Бучино на площ от 106 декара. Ще обслужва 5 общини – Благоевград, Симитли, Кочериново, Бобошево и Рила. Всички постъпващи в новото депо отпадъци ще бъдат третирани по безопасен за околната среда начин. „За 2 г. направихме невъзможното и успяхме с този проект. 2 години обаче ни забавиха псевдоекологични организации с дело във ВАС. Ако не бе така, сега депото щеше да е готово”, подчерта Камбитов.

Кметът разкри още, че община Благоевград ще поиска от МОСВ разширяване на ски зона „Картала” в Рила планина. Целта е да се построи поне още една модерна ски писта и инфраструктура, без да има презастрояване. Общината има дял в ски центъра, но частният инвеститор, който бе теглил кредит, не го обслужваше и банката кредитор стана собственик. „Ще водим преговори с въпросната банка, за да може общината да стане собственик на ски зоната, целта ни е всички съоръжения да са общински и ние да го стопанисваме този ски център”, уточни Атанас Камбитов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.