Изправят на съд двама мъже, подпалили къща с коктейл „Молотов“ в Габрово

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже подпали жилищна сграда с коктейли „Молотов“ . Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Цанислав Л. и Петър П. Ще отговарят за това, че около 1,30 часа в нощта на 30 януари 2014 г. в Габрово хвърляли стъклени бутилки пълни с гориво и парче плат. Така запалили сграда като първия етаж на къщата е на стойност 74 100лв.Жилището е собственост на трима габровци, като пожарът е представлявал опасност за живота на живущите на етажа и е можело да се разпростре и върху съседните имоти.

Петър П. бил в лоши отношения с И. Т.,който не му върнал паричен заем. Заради това имали напрегнати разговори за уреждане на взаимоотношенията си. Провокирани от борча, двамата обвиняеми решили да сплашат длъжника, като запалят къщата, в която като използват коктейл „Молотов“.

Вечерта преди злодеянието пироманите подготвили две стъклени бутилки със запалителна течност и малко след полунощ отишли до дома на И. Т. Обвиняемите извадили от сак факлите, като всеки от тях взел по една, запалили плата, поставен отгоре и хвърлили и двата коктейла „Молотов“ към входната врата на първи етаж. От бързото възпламеняване порталът лумнал в пламъци. Половин час по-късно спящите на първият етаж хора се събудили от задушлив дим идващ от горящата врата, бързо загасили пожара и подали сигнал на тел.112.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право