Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Троен сблъсък в Шумен

Шият нови трикольор и ЕС флаг на Гюешево

Два нови флага – трикольор и на Европейския съюз, поръчали да се ушият в Благоевград от ГКПП-Гюешево, казаха капеепйци. Предишните знамена се скъсали и сега 42-метровите пилони при пункта са без флагове.

Поръчаните са със стандартните размери – дълги 15 м. и широки 9 м., от специален, непромокаем плат. Всяко едно от тях струва около 1200 лева, европейското може да излезе и до 2 хил. лева. Парите са осигурени от агенция „Митници“.

Почти по два пъти на година се налагала подмяна и ушиване на нови знамена за пилоните на ГКПП-Гюешево. Самият пункт е на 1100 м. надморска височина, пилоните са на най-високата кота. При буря флаговете се късат, имаше случай, при който вятър отнесъл едно от знамената чак в открещния македонски пункт „Деве баир“. Македонският национален флаг обаче е на пилон, висок около 40 м, и той издържа по-дълго на тежки метеорологични условия, казаха митничари.

Високите пилони на наша територия бяха поставени при управлението на НДСВ преди повече от 10 години, когато министър на администрацията беше Николай Василев. Пилоните са монтирани със специален кран, докаран чак от Варна, разказват капепейци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.