Шият нови трикольор и ЕС флаг на Гюешево

Два нови флага - трикольор и на Европейския съюз, поръчали да се ушият в Благоевград от ГКПП-Гюешево, казаха капеепйци. Предишните знамена се скъсали и сега 42-метровите пилони при пункта са без флагове.

Поръчаните са със стандартните размери - дълги 15 м. и широки 9 м., от специален, непромокаем плат. Всяко едно от тях струва около 1200 лева, европейското може да излезе и до 2 хил. лева. Парите са осигурени от агенция "Митници".

Почти по два пъти на година се налагала подмяна и ушиване на нови знамена за пилоните на ГКПП-Гюешево. Самият пункт е на 1100 м. надморска височина, пилоните са на най-високата кота. При буря флаговете се късат, имаше случай, при който вятър отнесъл едно от знамената чак в открещния македонски пункт "Деве баир". Македонският национален флаг обаче е на пилон, висок около 40 м, и той издържа по-дълго на тежки метеорологични условия, казаха митничари.

Високите пилони на наша територия бяха поставени при управлението на НДСВ преди повече от 10 години, когато министър на администрацията беше Николай Василев. Пилоните са монтирани със специален кран, докаран чак от Варна, разказват капепейци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони