Министър Каракачанов: Страните от Балканския регион трябва да обединят усилия за укрепването на сигурността и стабилността

Радев дарява Путин с кортик За Медведев носи картина, изобразяваща мемориалния храм в град Шипка

Патриархът благослови хор „Гусла“ и маестро Бобевски Ученици от цял свят дойдоха за юбилея на диригента

Комисия ще набележи мерки за подобряване на екопътеката до Стобските пирамиди

Наказания за милиони стреснаха кметове Ръководството на НСОРБ търси помощ от Томислав Дончев и Владислав Горанов

Българин арестуван с 15 тона хашиш Нашенецът и трима холандци пренасяли дрогата с рибарски кораб

Иранският външен министър: ЕС не прави достатъчно, за да запази ползите за страната ни от международното ядрено споразумение

Розовите дестилерии купуват максимум цвят

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Делото на Кирил и Методий успя благодарение на българската държава

Златната палма за Хирокадзу Корееда Изобилстваха въздълги и откровено скучни филми

Ердоган обеща Турция да инвестира няколко милиарда евро в магистрала, свързваща Белград и Сараево

Мобилна лаборатория изследва за СПИН в София

Иран и Гърция подписаха меморандум за транспортно сътрудничество

Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото на Елена Йончева

Размерът на еднократната помощ за първокласници остава 250 лв. и за новата учебна година

Изселнически лидер: Ердоган ще подкрепи Местан

14 изселнически организации в Турция подкрепят ДПС и почетния председател Ахмед Доган, но немалко застават и на страната на Местан. Това коментира в интервю за Дарик радио председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул Неджиати Барлас.

„Има някои изселници, които подкрепят Лютви Местан. Но много други подкрепят ДПС и Ахмед Доган. Например ние скоро имахме среща с българския посланик в Истанбул – 14 изселнически организации подкрепят Ахмед Доган и ДПС“, заяви Барлас.

Отстраняването на Местан той коментира така : „Предполагам, че Доган има предвид, че турската страна се меси в партийните дела. В една партия, да кажем партията на Ердоган, ако някоя друга държава или някой друг се опитва да се бърка, ще се вземат мерки. Предполагам, че Ахмед Доган не е искал да позволи партията му да се разпадне“.

Според него става въпрос за това ДПС да си остане стабилна партия. „Всъщност не е въпрос само за Ахмед Доган или Лютви Местан. Става въпрос ДПС да си остане стабилна партия, да не се разпадне. В политическия живот на България досега мисля, че ДПС е най-стабилната пария. Някои партии се разпаднаха, други се създадоха. Но ДПС е най-стабилната партия, а причините са, че си има определени избиратели и такъв силен лидер като Ахмед Доган. Той е идеологът на партията, той е лидерът на паритята, той е създателят на партията“, поясни Неджиати Барлас.

Според него турският президент Реджеп Ердоган най-вероятно открито ще подкрепи екслидера на ДПС Лютви Местан и новата му партия ДОСТ.

„По-рано Ердоган подкрепяше Касим Дал. Предполагам, че сега ще подкрепи Местан. Но те искат да сведат нещата точно до това – който подкрепя Местан е с Турция, а другите са против Турция. Никой не е против Турция, нито един член на ДПС не е против Турция“, обясни Барлас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.