Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Рисуване с вино – една от атракциите на „Винария 2016“ в Пловдив

Рисуване с вино е една от новостите и атракциите, които предлага тазгодишното издание на изложението „Винария 2016“, което ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“. Картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“, ще бъдат показани по време на „Винария 2016“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни. Това е част от идеята за популяризиране на винения туризъм в рамките на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти и спектакли, запознаващи с културата и обичаите на българите, които всеки ден от 11.30 и 16 часа ще изнасят танцьорите от ансамбъл „Луди млади“ по време на „Винария 2016“.

За култа към виното още от древни времена пък ще напомня експозиция от тракийски съдове. Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ век преди новата ера. Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени. Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на международната изложба за лозарство и винарство. Участие в нея са заявили 40 изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.