Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народния съд и Възродителния процес влизат в 10-и клас

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Новото чешко правителство загуби вот на доверие в парламента

Наемите на лукс имотите поскъпнаха Ръст в продажбите на жилища около НДК и в центъра на София

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 януари 2017

Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Рисуване с вино – една от атракциите на „Винария 2016“ в Пловдив

Рисуване с вино е една от новостите и атракциите, които предлага тазгодишното издание на изложението „Винария 2016“, което ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“. Картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“, ще бъдат показани по време на „Винария 2016“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни. Това е част от идеята за популяризиране на винения туризъм в рамките на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти и спектакли, запознаващи с културата и обичаите на българите, които всеки ден от 11.30 и 16 часа ще изнасят танцьорите от ансамбъл „Луди млади“ по време на „Винария 2016“.

За култа към виното още от древни времена пък ще напомня експозиция от тракийски съдове. Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ век преди новата ера. Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени. Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на международната изложба за лозарство и винарство. Участие в нея са заявили 40 изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.