Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Майор от полицията отмъкна 7 700 лв. от две баби

Телефонни измамници влязоха в ролята на авторитетни полицаи и измъкнаха от две пенсионерки от Шумен 7700 лв. за ден. Двете жени повярвали, че ще помогнат на полицията да залови мошениците и после парите ще им бъдат върнати. Това им обяснил „майор Стефанов“.

Телефонното театро започнало към 14,20 часа, когато на домашния телефон на 75-годишна шуменка се обадила жена, която се представила за дъщеря й и казала, че има нужда от пари за лечение. Пенсионерката нямала дъщеря, веднага се усетила, че я мамят и прекъснала връзката. По-късно обаче, последвало ново обаждане от майора, който обяснил, че трябва да съдейства да заловят телефонните измамници и й разпоредил да остави в плик исканата сума от 3 700 лв. пред входната врата на къщата.

По същия сценарий е въведена в заблуда и 82-годишна жена. Първо й се обадил лекар, който поискал 4 000 лв. за лечение на нейн роднина. После в обръщение бил вкаран „план Б“ с молба за съдействие на полицията. Шуменката като доблестен гражданин решила да съдейства и предала парите. И двата случая жените са чакали да последва разпит от полицаите за участието им в перфектна схема по залавяне на лоши хора, но след като никой не ги потърсил, усетили, че са измамени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.