Майор от полицията отмъкна 7 700 лв. от две баби

Телефонни измамници влязоха в ролята на авторитетни полицаи и измъкнаха от две пенсионерки от Шумен 7700 лв. за ден. Двете жени повярвали, че ще помогнат на полицията да залови мошениците и после парите ще им бъдат върнати. Това им обяснил „майор Стефанов“.

Телефонното театро започнало към 14,20 часа, когато на домашния телефон на 75-годишна шуменка се обадила жена, която се представила за дъщеря й и казала, че има нужда от пари за лечение. Пенсионерката нямала дъщеря, веднага се усетила, че я мамят и прекъснала връзката. По-късно обаче, последвало ново обаждане от майора, който обяснил, че трябва да съдейства да заловят телефонните измамници и й разпоредил да остави в плик исканата сума от 3 700 лв. пред входната врата на къщата.

По същия сценарий е въведена в заблуда и 82-годишна жена. Първо й се обадил лекар, който поискал 4 000 лв. за лечение на нейн роднина. После в обръщение бил вкаран „план Б“ с молба за съдействие на полицията. Шуменката като доблестен гражданин решила да съдейства и предала парите. И двата случая жените са чакали да последва разпит от полицаите за участието им в перфектна схема по залавяне на лоши хора, но след като никой не ги потърсил, усетили, че са измамени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право