Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Властта с по-високи заплати: депутат – 3 000 лв., министър – 4 000 лв., премиер – 5000 лв. президент – 6000 лв.

С 270 лева повече ще получава вече всеки депутат, след като Националният статистически институт обяви ръст на средната брутна заплата в обществения сектор през последното тримесечие.

Така народните представители вече ще се подписват срещу 3069 лева, а не както досега срещу 2799 лева.

Според правилника на Народното събрание чл. 5 „Народните представители получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данни на Националния статистически институт. Основното месечно възнаграждение се преизчислява всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.”

Според данните на НСИ за месец декември средната брутна работна заплата в обществения сектор е била 1023 лева. За сравнение през последния месец на третото тримесечие – септември тя е била 933 лева. Това обаче е само основното им възнаграждение, защото те получават  и добавки за участие в комисии и пари за сътрудници.

Увеличение на заплатата ще има и президентът Росен Плевнелиев, председателят на НС Цецка Цачева, премиерът и министрите.

Председателят на Народното събрание получава месечно възнаграждение с 55 на сто по-високо от основното месечно възнаграждение на депутатите или вече 4756 лева. Толкова ще е и заплатата на премиера Бойко Борисов.

Министрите му по правилник получават с 30 на сто над основното депутатско възнаграждение или вече ще се подписват срещу 3 989 лева.

Заплатата на президента Росен Плевнелиев е колкото две депутатски заплати и вече става 6138 лева. Досега той взимаше 5598 лева или с 540 лева повече.

Висок е доходът и на шефа на Сметната палата Цветан Цветков. Той получава 90% от заплатата на председателя на НС или вече 4283 лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.