Делян Пеевски: Нито аз, нито дружествата, в които участвам, са уведомявани за проверка от НАП

"Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП." Това заяви Делян Пеевски, депутат от ДПС, в интервю за Агенция „Фокус” във връзка с информацията, че НАП проверява негови фирми и произхода на средствата за придобиване на участията в „Техномаркет“, „Химко“, „Юрий Гагарин“, „Булгартабак“ и на сградата на бТВ.

„Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?”, коментира още той появилите се в медията твърдения за такива проверки.

Пеевски посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани.

„По-интересен обаче е въпросът, кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например”, каза още Делян Пеевски.

За забраната за влизане в Турция

"Ако има забрана за влизането ми в Турция, това доказва, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия", заяви още Пеевски. Думите му са коментар по повод информацията за наложена на него и Ахмед Доган рестрикция от Анкара.

Народният представител заявява, че „искрено се забавлява на опорните точки на кръга „Капитал“ и на присъдружните им медии, че едва ли не е руски шпионин и контрабандист“.

„Фантазията ми не е достатъчна, за да предположа какви още безсмислици ще тиражират тези медии, претендирайки, че са новите морални стожери на обществото. Нека обаче преди да пишат, първо погледнат собствените си действия и да си отговорят на въпроса как служат на българското общество. Може би като получават чужди финансирания?”, казва Пеевски.

Той коментира и твърдението на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, че концентрацията на вестници в ръцете на една медийна група е огромен проблем за България, визирайки именно Делян Пеевски.

„Може да се провери, че аз съм съсобственик само в една медийна група – „Нова Българска Медийна Група Холдинг“, която издава „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“ и има дялово участие във вестник „Борба“. Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави”, заявява народният представител.

По думите му огромен проблем е, че постоянно се хвърлят празни думи в публичното пространство и пред обществото, които после се използват целенасочено именно от медиите, работещи по предварително зададен им дневен ред.

„Дали тези медии обслужват български интереси, можем да си отговорим сами”, допълва Пеевски.

Коментари

Задължително поле