14-годишен с 55% изгаряния след селфи върху локомотив

14-годишен тийнейджър от Пловдив е приет с 55% изгаряния по тялото и в термичен шок в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив след селфи върху локомотив на жп гара Филипово.

В момента лекарите от клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия се борят за живота му, но повече яснота дали осмокласникът ще оцелее има в понеделник, когато ще се разбере дали е отминал критичният период. Инцидентът е станал в сряда, като тийнейджърът е бил изхвърлен от т.нар. волтова дъга от локомотива върху реслите, като при падането си е ударил главата и е изпаднал в амнезия. Затова и юношата не си спомня нищо от случилото се и няма представа откъде му е откритата рана на главата, обясняват лекарите от клиниката по термични изгаряния в УМБАЛ "Свети Георги".

На 14-годишното момче се правят специални превръзки на раните, но операция засега не е нужна въпреки високия процент изгаряне. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 от двама негови съученици, които го придружавали на жп гара Филипово. Там пострадалият се покатерил върху локомотива на спряла за маневра влакова композиция да си направи селфи с модерния си мобилен телефон. Осмокласникът от Пловдив е поредна жертва на модата с опасните селфита, от които преди месеци почина и 14-годишната негова връстничка от Нова Загора Симона Пенева, която бе приета в болница с 60% изгаряния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини