Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Полша вдигна 5 пъти детските – по 113 евро на месец за второ и следващо дете

Консервативната партия „Право и справедливост“ изпълни едно от най-важните си предизборни обещания – голямо увеличение на детските надбавки, за да се стимулира раждаемостта в Полша.

Парламентът прие късно в четвъртък месечни помощи от по 500 злоти (€113) за всяко второ и следващо дете до 18-годишна възраст. За единствено отроче няма да се вземат надбавки, освен ако домакинството е крайно бедно и получава под 800 злоти (€181) месечно. Средната заплата в частния сектор в Полша в края на 2015 г. е била 3212 злоти (€728).

По досегашния модел надбавки се вземаха за всички деца, но бяха около 5 пъти по-ниски. За малчугани до 5 години бяха 77 злоти (€17), до 18 години – 106 злоти (€24), а за учещи между 18 и 24 години – 115 злоти (€26).

Премиерката Беата Шидло се похвали, че Полша най-после е „сред страните, съзнаващи, че мъдрата просемейна политика е въпрос на национален интерес“. Опозицията обаче я обвини в „дискриминация срещу поне 3 млн. деца“, която няма да увеличи прираста на населението.

Правителството планира да финансира големите социални разходи с високи данъци върху банките и супермаркетите. Близо 5000 собственици на малки магазини протестираха във Варшава завчера срещу новия данък оборот, макар за тях той да е по-малък – 0,7%, вместо 1,3% за големите супермаркети, почти всички от които чуждестранни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.