Инфаркт покоси големия Трифон Иванов

Звездата от САЩ 94 Трифон Иванов е издъхнал в събота сутринта от масиран инфаркт, научи „Труд”. Около 10 часа часа внезапно се почувствал зле, прихванал се за сърцето и се свлякъл на земята в дома си във великотърновското село Самоводене. Туньо припаднал пред очите на приятелката си Ваня Панова. Изплашената жена незабавно позвънила на кмета на селото Николай Милаковски.

Управникът пък се обадил на тел.112 и се отправил към жилището на футболната легенда. Когато пристигнал, кметът заварил Трифон Иванов паднал по очи на пода в пристройка към къщата . Железният защитник вече бил издъхнал. Наложило се трима мъже да го прихванат, за да обърнат по гръб тежкият над 100 кг бивш национа,, за да може пристигналият на място лекарски екип да конста ар смъртта му.

Трифон Иванов бе председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, но имаше сериозни здравословни проблеми. През август миналата година той бе приет по спешност в болницата в болярския град със силни болки в сърдечната област. Направена му бе коронарография. Сложен му бе стент, тъй като се оказа, че има запушване на дясната коронарна артерия.

50-годишният Трифон Иванов бе стабилизиран и изписан от кардиологията с препоръка да се подложи на хранителна диета, да спре да пуши и да отслабне. Туньо обаче така и не успял да смъкне килогарами.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Христо Стоичков: Трифон ми беше от най-близките

Димитър Пенев: Трифон никога не ме е ядосвал

Любо Пенев: Поклон пред Трифон

Йордан Лечков: Загубих толкова близък приятел

Футболът скърби за Трифон Иванов

Красимир Балъков за Трифон Иванов: Краката ми се подкосиха. Сбогом, приятелю

Георги Василев: Удоволствие беше да работя с Трифон

Погребват Трифон Иванов на 17 февруари

Трифон Иванов пред Труд, 18.11.2013 : Аз съм като вълк - вратът ми е дебел, защото си върша работата сам

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини