Петима автоджигити дневно засича камера по пътя Русе - Бяла

Средно по петима нарушители на ден засича стационарната камера край ТИР-паркинг "Мидата" по пътя Русе - Бяла, съобщи директорът на ОДМВР в крайдунавския град ст.комисар Теодор Атанасов. Движението с несъобразена скорост е най-често сред регистрираните 1683 нарушения м.г., когато в опасния участък са станали 234 катастрофи с 11 убити и 68 ранени.

Още 2558 нарушения на пътното движение са засечени чрез мобилните камери в полицейски мотопатрули. "Повечето от съставените актове издържат в съда", уточни ст.комисар Атанасов.

Три оборудвани мотопатрула със системи за видеозаснемане и звукозапис контролират трафика в Русенско. Автомобилите са обозначени със стикери на предния и задния капак, че извършват видеоконтрол. Два от тях следят дали се спазва Закона за движение по пътищата в Русе, а третият ползва Районното полицейското управление в град Бяла.

Като антикорупционни мерки полицейските коли имат по 3 камери за видеозапис вътре в купето и отвън. Униформените служителите са с микрофони за запис на разговор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони