Арх. Петър Диков: Смехотворно е да се твърди, че съм правил далавери в миналото

10 години са ми достатъчни, свърших много неща в София, а и влязох във възраст (63 г.), в която човек трябва да обръща повече внимание на себе си.

Това заяви пред bTV арх. Петър Диков, който в края на 2015-та подаде оставка като главен архитект на София след 10 години на този пост. През тези години оставката му беше искана много пъти, а една от спекулациите е, че го е направил, за да прикрие далавери от миналото.

„Това е смехотворно – никога не съм считал, че съм някакъв фактор в политиката, а нося отговорност като главен архитект. Моята отговорност е видима – тя е с подписи. Ако има далавера, няма как да се крие, нито ако си тръгна, нито ако остана”, коментира Диков.

Той обяви още, че опонентите му го ласкаят с фирма, в който той е представен като Дарт Вейдър и уточни, че харесва филмите от поредицата „Междузведни войни”, както и героя Дарт Вейдър.

Диков обяви още, че публичните конкурси за градска среда са се провалили до голяма степен заради безкрайните обжалвания в съда, които са ги забавили с 2 до 5 години и в крайна сметка са ги обезсмислили.

Планира в бъдеще да се занимава с професията си на архитект, но мисли да направи и училище за местно управление и да предаде натрупаният 10-годишен опит в Столичната община. Диков каза, че никога не е членувал в политически партии, в момента не членува и няма намерение да влиза в политиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини