На 18 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 18.11.2019

Алхимията – наука или магьосничество

Кларинетът – кармата на фамилия Димитрови Три поколения проправят пътя на музикалния инструмент в България

Георги Дерменджиев: Гледаме напред Капитанът Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния

Еврото помага на Германия да не се превърне в Япония

Трето наводнение за седмица във Венеция

Без привилегии за имигрантите от ЕС Ще се чакат 5 г. за социални помощи и ще се плаща допълнителна такса за здраве

11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Кметът Фандъкова награди Тео Ушев за принос към културата на София

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Плевнелиев даде Йордания за пример за справяне с бежанците

Политическите преговори са единственият начин за постигането на устойчиво решение за спиране на насилието в Сирия. Това беше общата позиция на президента Росен Плевнелиев и на Абдула II Бин Ал Хусейн, крал на Хашемитско кралство Йордания, които разговаряха днес в рамките на 52-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността. Българският държавен глава подчерта, че страната ни и ЕС следят с тревога кризата в Близкия Изток и изрази признателност за усилията на Йордания, и лично на крал Абдула II, за разрешаване на конфликтите в региона.

Българският държавен глава и крал Абдула II бяха единодушни, че терористичната дейност на Ислямска държава е основен фактор за дестабилизация на Близкия Изток и на съседните региони и изисква координирани и целенасочени усилия от страна на цялата международна общност за противодействие на тероризма и екстремизма. Йорданският крал подчерта, че е много важно да не се допусне разпространение на радикалния ислям в региона на Балканите.

„Прекратяването на гражданската война в Сирия и включването на представители на влиятелни групи от сирийското общество в политическия процес е начинът за спиране на огромния бежански поток към съседните на Сирия страни и впоследствие към Европа“, отбеляза българският държавен глава.

Европейският съюз е готов да разшири подкрепата си за всички държави, които носят основната тежест по приемането на бежанци от конфликтите в Близкия Изток и България е част от тези усилия, увери още Плевнелиев. В Йордания има над 1 млн. бежанци от Сирия и страната е добър пример за успешна интеграция на търсещите убежище, чрез осигуряването на достъп до образование и възможности за работа. България също е добър пример за толерантното съжителство на различни религиозни общности, посочи още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.