Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Министър Ненчев: Готови сме да увеличим военнослужещите по границите

„Следващата седмица очаквам да бъде приета промяната в Закона за въоръжените сили и ние да имаме възможност за съвместни патрули и да окажем съвсем ефективна помощ на органите на гранична полиция“ – обяви пред журналисти в Шумен министърът на отбраната Николай Ненчев. „Имаме готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите, там където е възможно да се концентрират хора, които търсят спасение от размирните райони“, каза министърът. Той подчерта, че въпросът с бежанците е много чувствителен за хората. „Обезпокоително е положението извън всяко съмнение“, подчерта Ненчев и припомни, че в Турция има над 2 млн. бежанци.

Обикновено със затопляне на времето се увеличава и бежанската вълна. Още от април м.г. Ненчев е разпоредил български военнослужещи да оказват логистична подкрепа на гранична полиция.

За решението на НАТО да осигури постоянно присъствие в района на Егейско море срещу нелегалния трафик и миграция, Ненчев обясни, че българското участие в тази операция ще бъде с една фрегата.

Колкото до конфликта със своя заместник Орхан Исмаилов, Ненчев бе категоричен, че „няма човек, който да поставя ултиматуми на министъра на отбраната“. Той каза, че се вслушва в съвети, склонен е да дискутира, но да се поставят подобни ултиматуми изглежда несериозно.

Ненчев участва в Шумен в областната конференция на БЗНС. Беше открита изложбата „Непозната страница“ със скици на Крум Хорозов, които представят спомените му от лагера „Белене“. В понеделник министър Ненчев ще се срещне с кмета на Шумен Любомир Христов и ще обсъдят съдбата на военни имоти в града, включително и на военното училище в центъра. „Предпочитам да даря съответните имоти, защото виждам, че в някой общини те се стопанисват добре“, каза министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.