Швейцарка стигна до драматична победа в Боровец

Симоне Вилд спечели драматично втория гигантски слалом за Европейската купа по ски алпийски дисциплини в Боровец. 22-годишната швейцарка завърши на трето място в първия гигантски слалом в петък и изрази амбиция, че ще гони успеха във втората надпревара. Вилд изоставаше след първия манш на 33 стотни от победителката от петък Стефани Брунер.


Във втоорто спускане на писта „Попангелов“ обаче Вилд бе във вихъра си. Даде най-добро време и с общ резултат от двата манша 2:15,32 мин окупира върха. Брунер, която вече спечели Европейската купа в гигантския слалом, изостана трета в крайното подреждане с 2:15,85. Австрийката бе изместена и от второто място от Клара Дирез (Франция), която изостана на 0,37 сек. От победителката.
Състезанието мина в мрачно време, а трасето отново бе подготвено много добре и издържа до края, като предложи равни условия на всички участници. Сред многобройните зрители бе Симеон Сакскобургготски. Бившият премиер пристигна заедно с Мирослав Севлиевски и двамата заеха място на трибуната.
Симоне Вилд получи трофея си от министъра на туризма Николина Ангелкова. Първите шест в класирането получиха подаръци от Илона Сталева, директор "Маркетинг и реклама" на Fibank.


От българските скиорки най-напред се класира Вера Асенова, която завърши на 40-о място на 8,04 секунди от победителката. Михаела Кехайова е 43-та, а Даниела Елинова - 44-а. И трите алпийки подобриха красирането си от първия гигантски слалом в петък. Най-опитната в българския женски национален отбор Мария Киркова допусна грешка и не успя да завърши първия манш на състезанието.

Шампионката от второто състезание:Пистата отново беше страхотна

„Пистата бе по-различна от вчера, но отново превъзходно подготвена и страхотна – каза победителката във втория гигантски слалом Силоне Вилд. - Всичко бе прекрасно и си тръгвам от Боровец с чудесни впечатления и спомени. Искам специално да подчертая, че никога на състезания за Европейската купа не сме били обект на подобно внимание.“


„Това бе едно много силно и интересно състезание – заяви Клара Дирез, която завърши втора. Трасето бе отлично подготвено и за мен бе удоволствие да се състезавам тук. Никога не съм се виждала подобни условия на кръг от Европейската купа.“
„Това бе страхотна седмица и тя дълго ще се помни с тези 4 старта за Европейската купа, което е нещо изключително в световен мащаб - каза Цеко Минев, президент на БФ ски. - Всичко се прави за ските, за децата и за това повече хора да се увлекат по зимните спортове.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт