„Ало“ измамници отмъкнаха 1500 лева от родителите на депутат

Семейство на депутат стана жертва на телефонна измама, съобщи бТВ.
Родителите на Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт, стават жертва на нагли измамници.

Казват им, че техният син дължи голяма сума за радиатори. Започнали от 3 хиляди лева. Но като разбрали, че възрастните хора ги нямат, се съгласили и на 1500. Отворили са дума за ценности и злато. Случаят се разследва от старозагорската полиция.

Депутатът разказва, че родителите му нееднократно са ставали жертва на обаждания с разказ, че някой от семейството е болен или пострадал при инцидент. Но досега не са се поддавали.

„Родителите, колкото и да са възрастни, живеят със съзнанието, че трябва да помогнат на децата си”, коментира Михов.

Инспектор Ивайло Стойчев казва, че вече се разиграва и нова схема. Обажда се измамникът. После звъни „мним" полицай, уж да ви предупреди, че сте станал жертва на телефонна измама.

„За да ги заловим, е необходимо да се дадат пари, които да се бележат”, обясни Стойчев от сектор „Престъпления против собствеността", ГНДП.

В практиката си той има случай на възрастна жена, която дала на телефонни измамници 12 хиляди лева, а на следващата година близо 80 хиляди. И пак в името на близък. . В същото време от националната полиция отчетоха, че от началото на годината има 60 случая на телефонни измами. Това е с 15% по-малко, сравнено със същия период на миналата година.

През 2015 г. 918 са жертвите на „ало" измамниците, но само 85 са разкритите. За сравнение - през 2014 г. телефонните измами са 805, а 67 са разкритите.

Коментари

Задължително поле