Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

„Ало“ измамници отмъкнаха 1500 лева от родителите на депутат

Семейство на депутат стана жертва на телефонна измама, съобщи бТВ.
Родителите на Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт, стават жертва на нагли измамници.

Казват им, че техният син дължи голяма сума за радиатори. Започнали от 3 хиляди лева. Но като разбрали, че възрастните хора ги нямат, се съгласили и на 1500. Отворили са дума за ценности и злато. Случаят се разследва от старозагорската полиция.

Депутатът разказва, че родителите му нееднократно са ставали жертва на обаждания с разказ, че някой от семейството е болен или пострадал при инцидент. Но досега не са се поддавали.

„Родителите, колкото и да са възрастни, живеят със съзнанието, че трябва да помогнат на децата си”, коментира Михов.

Инспектор Ивайло Стойчев казва, че вече се разиграва и нова схема. Обажда се измамникът. После звъни „мним“ полицай, уж да ви предупреди, че сте станал жертва на телефонна измама.

„За да ги заловим, е необходимо да се дадат пари, които да се бележат”, обясни Стойчев от сектор „Престъпления против собствеността“, ГНДП.

В практиката си той има случай на възрастна жена, която дала на телефонни измамници 12 хиляди лева, а на следващата година близо 80 хиляди. И пак в името на близък. . В същото време от националната полиция отчетоха, че от началото на годината има 60 случая на телефонни измами. Това е с 15% по-малко, сравнено със същия период на миналата година.

През 2015 г. 918 са жертвите на „ало“ измамниците, но само 85 са разкритите. За сравнение – през 2014 г. телефонните измами са 805, а 67 са разкритите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.