Бутнаха къщата на бедняка-милионер в Остромила

Багери сринаха до основи къщата на Милен Паунчев, известен като „беднякът милионер“ от Остромила.
Екип на TNS.bg бе на място и засне останките от това, което някога беше дома на „бедняка – милионер“.
Името на Милен Паунчев нашумя преди година, когато стана ясно, че негови нови „приятели” са успели да го подлъжат да им продаде на безценица наследствени имоти в баровския кв. „Остромила” в Пловдив.
Двуетажната къща е срината до основи, лятната пристройка зад сградата също. Оцеляла е само дървената беседка в двора. Съседи разказаха, че преди два – три дни една бригада е влязла вътре и изнесла кухненските електроуреди, мебелите и е свалила климатиците. Днес под руините остана луксозния ремонт, направен от Паунчев по времето, когато той все още е бил обикновен милионер.

„Беше около 9 часа. Чух страшен шум и видях голям багер, който влезе в двора на Паунчеви. За няколко часа всичко приключи. Жал ми е много за това момче. Загуби всичко – и родители, и дом, и пари. Не знам защо така му се обърка живота?“ коментира съсед пред репортер на TNS.bg.

„Какво ми остана?! Освен и аз да отида да легна до майка ми“ коментира пред TNS.bg Милен Паунчев, който репортерът ни откри по телефона. Младият мъж бил извън града, когато научил за случилото се. Само до преди няколко дни той бил оптимист, че ще успее да си върне къщата и имал планове да е превърне в пансион за спортисти. пазарната ценя на къщата е 170 000 лева, а данъчната й оценка е 70 000 лева. Наскоро младежът стана и баща.

В понеделник адвокатът на Найден Иванов ще внесе жалба в прокуратурата за извършените самоуправни действия.

Историята

От 10 септември 2013 година до 9 май 2014 година Пунчев успял да продаде 91 000 кв. метра. Пазарната оценка на имотите му била за около 6 милиона евро, но Паунчев ги изтъргувал на приятели с фирми за едва около 200 000 лева. Бизнесмените му давали да кара скъпи коли и го водели по луксозни нощни заведения. Младежът живял разточително, докато не се усетил, че е на загуба. Тогава подал жалби в прокуратурата, откъдето назначили предварителна проверка на случая.

Милен наследил земите от родителите си, които починали за кратко време един след друг в началото на 2013 година. В жалбата си до прокуратурата той приложил копия от нотариалните актове от извършените продажби. По време на проверката разследващите са снели обяснения от всички купувачи без един, защото към него Паунчев нямал претенции. Проверена е и версията за продадено кафене, парите от което са се изпарили и не са достигнали до младежа. В жалбата си Милен обяснява, че живял за кратко в апартамент на ул. „Янко Сакъзов”, което жилище щяло да бъде част от сделка, но до такава не се стигнало. При всички сделки, за които младежът твърди, че е измамен, той лично е вадил скици и други документи, нужни за изповядването на сделките.
В началото на миналия октомври Милен Паунчев бе изведен със съдия изпълнител от бащината си къща в тузарския квартал и първоначално живееше у приятели.
Разследващите проверили и банковата сметка на бедняка милионер. Установили само тегления от нея, като по-голямата част на парите били дърпани от банкомат на Сити казино клуб в София. От направена справка в КАТ пък станало ясно, че след смъртта на родителите си Милен е купил пет скъпи коли: „Мерцедес 500CLK”, „БЕНТЛИ Континентал”, „Ауди Q 7”, „Ауди А8” и „Ауди А6”. Разследването показало, че няма данни купувачите на имотите да са извършили престъпление.
На 3 октомври 2014 година съдия –изпълнител прогони от бащината му къща Милен Паунчев.

Съдия –изпълнителят въведе във владение представителите на представителите на фирма „Евелина Трейд” - дружеството, което е купило последните 17 декара на Милен Паунчев.Година и половина по-късно „беднякът милионер“ от Остромила или по-точно човекът, на когото той е продал къщата – Найден Иванов, печели делото, заведено срещу въвода. На 3 февруари Окръжният съд излиза с решение , че отменя въвода на ЧСИ Стефан Горчев като незаконен. Съставът се мотивира на четири страници като посочва допуснатите по време на въвода нарушения. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле