Сърца помагат на баща инвалид

Десетки сърца, изработени от всевъзможни материали и от ръцете на сърцати хора, бяха разпродадени в изложба-базар в Шумен. Всяко левче от тях ще помогне на семейството на Севдалин Вълков /27г./, който е парализиран от две години и не може да се грижи за съпругата и дъщеричката си Алисия /3 г./.
Вече са събрани над 320 лв. за фамилията в нужда, каза Олга Костова, председател на сдружение "Подай ръка, Шумен". То е инициатор десетки доброволки и майстори приложници да започнат да създават сърца от хартия, плат, кафе, дърво, тесто... Красотите се разпродадоха светкавично на връх празника на влюбените.

Следващата стъпка на сдружението е да помогне на фалимията да решат битовия си проблем, защото сега живеят в гараж, превърнат в жилище. Там са ги подслонили приятели. Севдалин е сирак и е възпитаник на социален дом. Имал щастието да срещне Фани и да създадат семейство, но преди две лета животът им се срутил. На морето таткото не съобразил дълбочината и при гмуркане си счупил прешлени. Това го парализирало напълно, но с рехабилитация вече движи ръцете си. Оцеляват с неговата инвалидна пенсия от 130 лв., 35 лева детски на малката и добавката за асистент на Фани.

Коментари

Задължително поле