Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Лидерът на ГЕРБ: Ще изчистим партията след изборите

Нови маршрути за туристи в „Евксиноград“ от април

Нови маршрути за туристи ще предлага от април най-бляскавата резиденция на властта – „Евксиноград“. След 2-годишната реставрация за близо 9,8 млн. лв. на 130-годишния дворец, бившата царска конюшня, паркът с лилиите, розариумът и 4-те оранжерии обиколките с гид вече ще траят около 2 часа.

Туровете ще са целогодишни, няма да прекъсват дори през август, когато по традиция депутати и министри отдъхват край морето. За първи път ще се предлагат и посещения на консервираната антична и средновековна крепост „Кастрици“, която досега бе недостъпна за редовите посетители.

Въпреки че още няма официален разчет за цените, интересът от страна на туроператори е голям, обясни управителката на резиденцията Меглена Роева. Тя прогнозира, че редовните билети ще са по 12-15 лв., а за пенсионери и ученици – по 5 лв. Обновеният Дворец отново ще бъде декор за сватби срещу такса от 5000 лв., уточни Роева.

На Трифон Зарезан тя бе домакин на традиционното зарязване на лозята в „Евксиноград“. Празника почетоха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, съветници, общественици, бизнесмени.

„Тазгодишната реколта бе много добра. От 104-те дка с врачански мискет, траминер, шардоне и немски ризлинг събрахме 63 тона грозде, от които са произведени близо 40 тона вино и ракия“, обясни Роева. След ритуала на огласената от самодейци площадка пред избата гостите се почерпиха с дъхаво бяло и червено купажно вино и с прочутите евксиноградски кебапчета, приготвени от новия главен готвач на „Евксиноград“ Ивайло Господинов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.