Ивелин Попов подарява топки на родни школи по футбол

В Пловдив на стадион „Спартак” Ивелин Попов подари топки на школата „Спартак С94” (Пловдив).

Футболист №1 на България за 2015 г. реши да изпълни предизвикателство №1 от Българската асоциация на спортните журналисти още при първото си прибиране у нас, след като замина на лагер със „Спартак” (Москва) след награждаването на 30-ти януари.

Тогава бе обявено, че от 55-тата анкета „Футболист на годината” гилдията на спортните журналисти предизвиква бъдещите победители да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на родния футбол.

Предизвикателството гласи: „Колкото спортни журналисти са поставили победителя на първо място в анкетата си, минимум толкова футболни топки да купи най-добрият играч за изминалата година и през следващата да ги подари на школа или школи по свой
избор.”

Ивелин Попов се прибра за кратко в България между втория и третия лагер на „Спартак” (Москва). И преди да замине за подготовка в Кипър, ще изпълни поетата отговорност. Голяма част от утрешния 14 февруари националът ще посвети на играта, която обича, и на български деца. Ивелин ще занесе лично топки за няколко родни школи и ще се види с таланти от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ