Блокади и опашки по границите с Гърция и Турция днес

Усложнена обстановка се очаква днес по цялата ни южна граница. След блокадата на граничните пунктове с Гърция, сега български превозвачи заплашват да затворят границата с Турция, ако не бъде ускорено пропускането на товарните автомобили на „Капитан Андреево”.

Превозвачите настояват да се увеличи работното време на митническото бюро в Свиленград на 24 часа, както е на контролно-пропускателния пункт, съобщава БТВ.
В момента митницата работи по 12 часа от 8:00 до 20:00 часа и това затруднява шофьорите, обработването на документите е бавно и се образува опашки.

Близо 200 български коли са попаднали в среднощна блокада в Гърция тази нощ. Десетки наши сънародници са се озовали в капан в гръцкото погранично село Промахон заради стачката на гръцките фермери, съобщава Нова телевизия.

Потърпевши разказват, че гръцките коли били пускани към Серес, докато българските коли не били пускани изобщо. Освен гръцките коли, с предимство да преминават били и автобусите, превозващи клиенти от и за местното казино.

На другите гранични пунктове с Гърция днес отново се очакват блокади. Този път фермерите в Северна Гърция обявиха, че от 12:00 часа днес на обед ще затворят пътя Комотини - Кърджали за 72 часа. Това ще попречи на преминаващите през „Маказа”.
В Гърция днес се очаква стачните лидери се събират за нови консултации и ще решат как да продължат протестите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини