Тадаръков: Доган цели единствено да защитава България

Ахмед Доган има за цел само и единствено да защитава България от всички, които биха ѝ посегнали”. Това заяви пред Нова телевизия проф. Димитър Тадаръков - един от най-близките приятели на почетния председател на ДПС.

За да помогне на страната, Доган започнал и да сътрудничи на „Държавна сигурност”. Впоследствие обаче силно се разочаровал от службите, защото видял, че България не помага на турците. Именно в онзи момент Доган започва да формира организацията, която да пази правата и свободите на българските турци, обясни Тадаръков.

Той каза още, че не знае защо, оттегляйки се от председателското място в ДПС, Доган го поверява на Местан.

По думите му първият жълт картон е бил показан на Лютви Местан на предпоследната Коледа. Вторият - на последната, когато беше отстранен. Причината е, че бившият председател на ДПС е пренебрегнал колективното тяло на партията.

Относно информацията, че на почетния председател на ДПС и на депутата Делян Пеевски е забранено да влизат в Турция той обясни, че медиите могат да пишат, каквото си искат, но това не е потвърдено.

Тадаръков редовно обсъждал с приятеля си и развитието на българската икономика.
„Истината е, че през последните седем години заради еврофондовете бяха блокирани всички останали глобални инвестиции”, коментира Тадаръков.

Според него у нас се наблюдава и разминаване на векторите на спестяванията и инвестициите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика