Осъдена за склоняване към проституция пак иска ново дело

Затворничка, която изтърпява присъда за склоняване към проституция и блудствени действия на напълнолетни момичета, поиска да бъде възобновено наказателното дело. В жалба до Административния съд в Сливен М. В. е посочила, че иска нов процес, тъй като били допуснати процесуални нарушения при първия.

По жалбата обаче ще се произнесе по подсъдност Районният съд в Ловеч, наложил наказанието на сводницата - определи Административният съд в Града под Сините камъни. А наша проверка установи, че това е вторият опит на М.В. да възбуди наново делото.

Присъдата на безработната висшистка е била постановена за това, че от февруари до началото на ноември 2012г. в Ловеч е склонявала към блудствени действия и съвокупления 5 момичета. Деянията са били извършени "спрямо повече от две лица, ненавършили 18 години, и с користна цел". Сводницата е получавала пари за предоставяните от момичетата сексуални услуги.

За тези престъпления съдът й е наложил 3 години затвор при първоначален строг режим и 10 хил.лева глоба в полза на държавата. Превел е в изпълнение и две стари присъди общо за 4 м. лишаване от свобода. Наложеното наказание е било потвърдено на всички инстанции. В началото на м.г. М. В. се опитала да спре изпълнението на влязлата в сила присъда с мотива, че била бременна във втория месец. ВКС е отхвърлил искането й. След това сливенската затворничка поискала възобновяване на делото, тъй като според нея съдът в Ловеч не бил изследвал обективно и пълно доказателствата. ВКС е отхвърлил и тази й претенция като "изцяло неоснователна", тъй като извършените престъпления са доказани по несъмнен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право