Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Осъдена за склоняване към проституция пак иска ново дело

Затворничка, която изтърпява присъда за склоняване към проституция и блудствени действия на напълнолетни момичета, поиска да бъде възобновено наказателното дело. В жалба до Административния съд в Сливен М. В. е посочила, че иска нов процес, тъй като били допуснати процесуални нарушения при първия.

По жалбата обаче ще се произнесе по подсъдност Районният съд в Ловеч, наложил наказанието на сводницата – определи Административният съд в Града под Сините камъни. А наша проверка установи, че това е вторият опит на М.В. да възбуди наново делото.

Присъдата на безработната висшистка е била постановена за това, че от февруари до началото на ноември 2012г. в Ловеч е склонявала към блудствени действия и съвокупления 5 момичета. Деянията са били извършени „спрямо повече от две лица, ненавършили 18 години, и с користна цел“. Сводницата е получавала пари за предоставяните от момичетата сексуални услуги.

За тези престъпления съдът й е наложил 3 години затвор при първоначален строг режим и 10 хил.лева глоба в полза на държавата. Превел е в изпълнение и две стари присъди общо за 4 м. лишаване от свобода. Наложеното наказание е било потвърдено на всички инстанции. В началото на м.г. М. В. се опитала да спре изпълнението на влязлата в сила присъда с мотива, че била бременна във втория месец. ВКС е отхвърлил искането й. След това сливенската затворничка поискала възобновяване на делото, тъй като според нея съдът в Ловеч не бил изследвал обективно и пълно доказателствата. ВКС е отхвърлил и тази й претенция като „изцяло неоснователна“, тъй като извършените престъпления са доказани по несъмнен начин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.