Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте!

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Превозвачи се опасяват от фалити Ще бъдат принудени да регистрират бизнеса си в чужбина

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области утре

Ангела Меркел ще получи наградата „Фулбрайт“

Пуснаха Кюфтето срещу 3 бона гаранция

Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Обиск в джамия в Берлин

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка Пращат предупреждения на 140 000 фирми

Премиера на „Опърничавите“ събра актьори и писатели

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 декември 2018

25 000 лв. гаранция за подсъдим за хашиш

Осъдена за склоняване към проституция пак иска ново дело

Затворничка, която изтърпява присъда за склоняване към проституция и блудствени действия на напълнолетни момичета, поиска да бъде възобновено наказателното дело. В жалба до Административния съд в Сливен М. В. е посочила, че иска нов процес, тъй като били допуснати процесуални нарушения при първия.

По жалбата обаче ще се произнесе по подсъдност Районният съд в Ловеч, наложил наказанието на сводницата – определи Административният съд в Града под Сините камъни. А наша проверка установи, че това е вторият опит на М.В. да възбуди наново делото.

Присъдата на безработната висшистка е била постановена за това, че от февруари до началото на ноември 2012г. в Ловеч е склонявала към блудствени действия и съвокупления 5 момичета. Деянията са били извършени „спрямо повече от две лица, ненавършили 18 години, и с користна цел“. Сводницата е получавала пари за предоставяните от момичетата сексуални услуги.

За тези престъпления съдът й е наложил 3 години затвор при първоначален строг режим и 10 хил.лева глоба в полза на държавата. Превел е в изпълнение и две стари присъди общо за 4 м. лишаване от свобода. Наложеното наказание е било потвърдено на всички инстанции. В началото на м.г. М. В. се опитала да спре изпълнението на влязлата в сила присъда с мотива, че била бременна във втория месец. ВКС е отхвърлил искането й. След това сливенската затворничка поискала възобновяване на делото, тъй като според нея съдът в Ловеч не бил изследвал обективно и пълно доказателствата. ВКС е отхвърлил и тази й претенция като „изцяло неоснователна“, тъй като извършените престъпления са доказани по несъмнен начин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.