Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Модернизират софтуера за местните данъци и такси в Сливен

Предвиждаме модернизиране на софтуера за местните данъци и такси в община Сливен – съобщи зам.-кметът по финансите на Сливен Румен Иванов. Целта е данъкоплатците в общината да бъдат максимално улеснени при плащането и проверката на начислените суми чрез съвременни електронни услуги.

Една от идеите е местните налози да може да се плащат и от чужбина или други градове в страната с банкови карти. Електронната проверка пък за дължимите местни данъци и такси чрез сайта на общината ще става чрез ПИК – персоналния идентификационен код, който се издава безплатно от НАП. Голяма част от общините предлагат подобна услуга, но чрез въвеждането на данните за ЕГН. В Сливен и предишното, и сегашното общинско ръководство са против използването на ЕГН заради рисковете при опазване на поверителността му. Към момента в сайта на община Сливен има възможност данъкоплатците да проверят чрез БУЛСТАТ дали не са издирвани по чл.32 от Данъчно-процесуалния кодекс за започнала процедура по принудителното събиране на задълженията им. 131 сливенски фирми са натрупали през периода 2011-2015г. задължения към местната хазна по над 5 хил.лева. Общата стойност на борча им възлиза на близо 2,2 млн.лева.

От общината не се ангажираха със срокове за внедряването на модерния софтуер, тъй като концепцията тепърва ще се уточнява. Не е изключено новите електронни услуги да са достъпни в началото на следващата година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.