Николина Ангелкова: Ще заведа дело за клевета срещу бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев

Шефът на КАТ Бойко Рановски става директор на ДАИ

Самолет кацна извънредно на остров Крит след заплаха за бомба на борда

Вижте от птичи поглед строежа на логистичната база на JYSK в Божурище (ВИДЕО)

Задържаха мъж, пребил зверски непълнолетно момиче

Димитър Маргаритов: Хванахме разреден алкохол по морето

Близки на блъснатите в Петрич младежи протестираха срещу безрасъдното шофиране

За нова вълна телефонни измами алармира полицията

Робърт Де Ниро навърши 75 години

Откриха тялото и на второто дете, паднало в морето от варненския вълнолом

50 мини мобилни телефона задържаха на Летище София

Стабилизирана е жената, която получи сърдечен пристъп до езерото „Бъбрека“ в Рила

Ъшър подкара уличен болид в Лондон Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

Община Лясковец с акт за начет за 200 000 лева по ДДС Кметът д-р Ивелина Гецова: Това е рутинна процедура. Погасяваме задължението по погасителен план

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на летни вируси, сезонът преминава спокойно

Модернизират софтуера за местните данъци и такси в Сливен

Предвиждаме модернизиране на софтуера за местните данъци и такси в община Сливен – съобщи зам.-кметът по финансите на Сливен Румен Иванов. Целта е данъкоплатците в общината да бъдат максимално улеснени при плащането и проверката на начислените суми чрез съвременни електронни услуги.

Една от идеите е местните налози да може да се плащат и от чужбина или други градове в страната с банкови карти. Електронната проверка пък за дължимите местни данъци и такси чрез сайта на общината ще става чрез ПИК – персоналния идентификационен код, който се издава безплатно от НАП. Голяма част от общините предлагат подобна услуга, но чрез въвеждането на данните за ЕГН. В Сливен и предишното, и сегашното общинско ръководство са против използването на ЕГН заради рисковете при опазване на поверителността му. Към момента в сайта на община Сливен има възможност данъкоплатците да проверят чрез БУЛСТАТ дали не са издирвани по чл.32 от Данъчно-процесуалния кодекс за започнала процедура по принудителното събиране на задълженията им. 131 сливенски фирми са натрупали през периода 2011-2015г. задължения към местната хазна по над 5 хил.лева. Общата стойност на борча им възлиза на близо 2,2 млн.лева.

От общината не се ангажираха със срокове за внедряването на модерния софтуер, тъй като концепцията тепърва ще се уточнява. Не е изключено новите електронни услуги да са достъпни в началото на следващата година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.