10 години затвор за безработен, убил за 100 грама ракия

Мъж, пребил до смърт свой съселянин заради глътка ракия, ще лежи 10 години в затвора и трябва да плати 200 000 лева на близките на жертвата си, реши Окръжният съд в Монтана.

Кървавата разправа се е разиграла привечер на 15 април 2015 г. в село Георги Дамяново. След здрава почерпка през деня безработният Димитър П. и Александър И. /66 г./ се събрали близо до центъра на селото. Димитър носел шише с вино, а Александър – ракия.

Двамата се разговорили и Димитър поискал от другаря си по чашка да опита ракията му. Александър обаче не се съгласил и си тръгнал здраво стиснал бутилката. Ядосан, Димитър грабнал еднометрова тояга, настигнал съселянина си и го заудрял по главата. Малко по-късно местни жители открили падналия в кръв мъж на улицата.

Александър бил настанен в болницата в Монтана без опасност за живота, но състоянието му се влошило и починал. Димитър П., който вече е осъждан за грабеж, пред съда се призна за виновен и получи 15 години затвор.

Заради признанието и съкратеното производство обаче наказанието му бе намалено на 10 години. Той ще трябва да плати и 60 000 лева на съпругата и по 80 000 лева на сина и дъщерята на убития.”Митко няма да плати и лев, той няма и покрив над главата си, живее в дома на жена си. Хората ще останат само с мъката си!”, коментират в Дамяново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини