Обособиха траурен кът в памет на Трифон Иванов на стадиона в Търново

Траурен кът в памет на Трифон Иванов бе разкрит в понеделник на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Той се намира на централния вход на спортния обект, до помещенията на футболния клуб "Етър".
Инициативата е на ръководството на Общинско предприятие "Спортни имоти и прояви" в старата столица. Във възпоменателния кът са изложени екипа с номер 3, с който железният защитник е играл във ФК "Етър" през най-силните години на отбора, както и други шампионски реликви на виолетовите. Фенове на героя от САЩ 94 ще имат възможност да положат цветя на признателност или да запалят свещи.
Траурният кът ще действа до деня на поклонението - 17 февруари, като цветята оттам ще бъдат занесени в ДКС "Васил Левски", където близки, приятели, колеги, фенове и съграждани на футболната легенда ще си вземат последно сбогом с него.
"Искам да почетем големия Трифон Иванов, чиято футболна кариера започна именно от стадион "Ивайло". До последно той беше на стадиона, тъй като офисите на Зоналния съвет на БФС, на който той бе председател, са на спортния обект. До петък следобед Трифон Иванов беше на работа с нас", сподели управителя на "Спортни имоти и прояви" Петко Павлов.

Коментари

Задължително поле