Продавачка наби с парцал въоръжен крадец

Неуспешен опит за въоръжен обир в белослатинското село Търнава е заснет от охранителната камера в местен магазин, станал мишена на маскиран бандит. На кадрите се вижда как 24-годишната продавачка Силвия Йотова успява да неутрализира нападателя с парцал за бърсане на под, съобщава бТВ.

Всичко се случило към 21:45 часа снощи, малко преди магазинът да затвори. Крадецът с маска влязъл в търговския обект и насочил пистолет към магазинерката. После й подхвърлил черна чанта и настоял жената да сложи в нея оборота за деня. Тя обаче запазила самообладание.

„В първия момент, когато влезе човекът, си помислих, че някой от нашите приятели се шегува, и не го взех въобще насериозно и му казах да си махне маската, защото тази шега вече не ми харесва.Обаче после, като зареди пистолета, разбрах, че не е шега”, разказва младата жена.

Тя допълва, че маскираният предупредил , че това е обир.

„Каза: „Ще стрелям, дай парите, дай парите”, пистолетът не беше много голям, с гола цев. Помислих си, че е играчка, но той дръпна веднъж и го зареди, произведе изстрел, който удари тавана“, казва още Йотова.

След това на кадрите се вижда как през цялото време магазинерката се отбранява с дръжката на парцала за почистване, няколко пъти дори успява да удари нападателя. В касата е бил целият оборот на магазина за деня, но смелата продавачка успява да го опази и крадецът си тръгва без стотинка и в момента полицията го търси.

Колежките на Силвия са изумени от постъпката й, а собствениците на магазина са категорични , че ще я наградят.

Коментари

Задължително поле