Старозагорци готвят шествие с 300-метров национален флаг

Трикилометрово паметно шествие с 300-метров национален флаг организират от община Стара Загора за 3 март. Пренасянето на трибагреника-рекордьор ще премине под наслов "За свободата... Да развеем българското знаме!". Шествието се организира за втора поредна година.

То ще тръгне тържествено от сградата на общината и в него ще могат да се включат всички желаещи старозагорци и гости на града. Те ще могат да държат знамето наред с 300 военнослужещите от Втора механизирана бригада в тържествения поход към "старозагорската Шипка", както в града наричат вече мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора".

"Целта на това, което искаме да направим за втори път, е същата - Стара Загора да е център на българщината - като символ, като идея, като обич! Да събудим, да пораздрусаме малко заспалите национални чувства. Поне за един ден да се почувстваме горди от това, че сме българи!", заяви Ивелин Керанов, главен сценарист на програмата за общоградския празник.

В похода към Мемориалния комплекс знамето ще бъде съпровождано от конницата на прабългарската школа "Багатур", общинското и областно ръководство, ученически групи, членове на клуб "Традиция", патриотични и обществени организации.

Друг нов момент в програмата за тържественото отбелязване на празника в Стара Загора е спускането на български трикольори на фасадите на общинската и областната администрация. "През следващата седмица ще започне поставянето и на 20-метрови пилони, на които ще се веят знамена на четирите входа на града", обясни зам.-кметът Иванка Сотирова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони