Анкета на сайта на бТВ: 52% от българите искат втори лифт в Банско

52% от участвалите в проучване на сайта на бТВ са категорични, че в Банско трябва да бъде изграден втори кабинков лифт, тъй като в момента инфраструктурата в зимния курорт не е достатъчна.

Данните показват, че още 6 на сто от анкетираните подкрепят новия лифт в Банско, като отбелязват, че е важно преди това да бъде направена екооценка за проекта. С това общо 58 на сто са "за" новото съоръжение.

Анализът показва, че подкрепящите нова инфраструктура са точно два пъти повече от опонентите, които са категорично против изграждането на нова кабинкова линия в зимен курорт номер едно у нас.

Според едва 26% от хората, съоръжението ще навреди на Национален парк „Пирин” и това е причината да са „против“ инвестицията.

„С втори лифт много повече хора ще си позволяват да ходят в Банско, на никого не му се чака в този студ”, коментира участваща в анкетата.

„Аз съм скиор от близо 20 години и мога да ви кажа, че хората, които караха ски в България преди 20 г., бяха с 2/3 по малко от сега, а пистите не са се увеличили много. Да не говорим за чужденците, които са многократно повече. Да, писти и лифтове до безкрай не можем да строим, но трябва да се използват даденостите от природата. Все пак в България има около 150 км реално писти, другото е ски пътища и пътеки, за сравнение в Австрия има около 13 000 км”, пише друг гласувал в допитването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини