"Антимафиот" лъже пенсионерка в Царево

Телефонен измамник се представил за антимафиот на пенсионерка от Царево и се опитал да разиграе сценарий за крими екшън, но бил заловен.

78 годишната жена получила обаждане по телефона. "Антимафиотът" и казал, че в момента се провежда акция за залавяне на опасни телефонни измамници и я накарал да сложи сума пари под пейката пред дома си. парите трябвало да са поставени в черен плик.

Жената пребродила книжарниците в целия град, но намерила тъмен плик и оставила 2 150 лв., според инструкциите. Тя обаче се досетила, че може да и вземат парите и се обадила в полицията. В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служителите на Районно управление – Царево, в района била направена блокада. Установен и задържан е извършителят на деянието – това е 25 годишният М.Н. от Царево, безработен, който направил пълни самопризнания и върнал сумата от 2 150 лв.

Междувременно разкритите телефонни измами, осъществени от руснака Олес А. набъбнаха до осем. Олес бе заловен след като измамил с пари по познатите схеми "операция на близък роднина" възрастни жени в поморие и Свети Влас. След това се оказало че е амтор на още шест- на пенсионерки от градове по цялото южно черноморие, от които измъкнал над 15 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право