4 дни грипна ваканция във Варна

Варненските ученици излязоха в грипна ваканция до края на седмицата. Решението взе Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания. На заседанието й в понеделник бе отчетен нов ръст на повалените от вируси. През почивните дни броят им се бе повишил от 178 на 208 на 10 000 души, като най-много отново са засегнатите във възрастовия диапазон от 5 до 29 г.

Сред училищата с най-много отсъстващи деца преди прекратяването на занятията са били Руското, езиковите гимназии и школото в с. Тополи. "Ваканцията важи само за Варна. Училищата в региона остават отворени", поясни шефката на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова.

Заради епидемията в забавачките в града бе въведен стриктен сутрешен филтър. Въпреки това от общинската просветна дирекция призоваха родителите при възможност да задържат у дома децата си за няколко дни, тъй като вирусите поразяват най-тежко малките. Решение за край или удължаване на грипната ваканция ще бъде взето на следващото заседание на комисията в петък.

Коментари

Задължително поле