Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Манолова обещава Великден за всеки пенсионер

Омбудсманът Мая Манолова стартира кампанията „Великден за всеки“ и ще организира набиране на средства, които да отидат при нуждаещи се пенсионери. Това обяви тя пред журналисти в Шумен и уточни, че идеята още се избистря, но е важно да няма хора, лишени от жест на внимание.

Инициативата се родила в Плевен, където жена разказала как заради 1,82 лв. над прага от 300 лв., няма да получи великденска добавка. Има много случаи, когато заради вдовишки добавки пенсиите скачат и заради десет лева отгоре, пак няма да има бонус за празника. Най-ощетени били самотно живеещите възрастни. Ако жената е с 320 лв. пенсия, а съпругът взема над 700 лв., въпросът е друг.

Манолова ще търси партньори по места, в Шумен това ще бъдат неправителствени организации, ще съдейства и местният омбудсман Иван Капралов. За правилно разпределение на събраните средства ще се разчита на пенсионерските клубове, които най-добре знаят кой е е беден. Средствата ще се събират с организиране на събития в един и същи ден в цялата страна. Ще се разчита и на помощ от бизнеса, както и на обикновени хора, които биха дарили средства.

В Шумен в приемната на националния омбудсман в понеделник дойдоха 42-ма души за ден. Отделно над 20 заклети рибари, които упражняват хобито си на язовир „Тича“, се ожалиха, че вече има забрана за къмпингуване и влизане с лодки, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Това е заради учредяване на обширна Санитарно-охранителна зона, тъй като язовирът е за питейни нужди и предстои изграждане на пречиствателна станция. Манолова е организирала среща на хората с въдици в Министерство на околната среда и водите на 25 февруари. Надеждите са, че зоната може да се структурира по нов начин, така че да има и възможност за отдих сред живописната природа край язовира, и това да не замърсява водата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.