Боксьорите с непълен състав за „Странджа”

Боксьорите ще бъдат с непълен състав за турнира „Странджа”, който е от 22 до 27 февруари в зала „Универсиада”. В последния момент от надпреварата отпадна националът Радослав Панталеев заради възпалено сухожилие. Айрин Исметов пък си тръгна от отбора, след като тренировките на лагера на Белмекен му се видяха тежки.
„Два дни по-късно Айрин пожела да се върне, но това не е иди ми-дойди ми”,коментираха от треньорския щаб. Има вероятност Исметов все пак да се бие на турнира, но от клубен отбор.
Така в категориите до 81 кг и до 64 кг няма да има български национали.
Надпреварата ще е дебютна за новия старши треньор на представителния ни тим - кубинеца Жоел Еухенио Солер Арате. До боевете състезателите ще са на лагер в „Диана”, където вече тренират и чуждестранни боксьори.


При жените сили ще премерят 4 националки, като в кат. 51 кг ще спорят Стойка Петрова и Станимира Петрова. И двете претендират за титулярното място в олимпийската категория на предстоящите квалификации.
Въпреки отсъствието на двама национали турнирът се очертава изключително силен. Заявени са над 350 боксьори от 40 страни. Боевете ще бъдат на два ринга, а срещите се очаква да продължават до полунощ.


Същевременно президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински бе преизбран единодушно за втори мандат на поста.


„За мен е изключително важно не да съм силен президент, а президент на силна федерация, която да ражда шампиони на световно ниво”, заяви Инински за намеренията си в управлението през следващите 5 години.

Коментари

Задължително поле