Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Пак глобиха ЕВН за смяна на електромер

Втора глоба в размер на 20 000 лв. отнесе “ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД, заради подмяна на електромер. Санкцията беше потвърдена днес от Административен съд – Смолян. Тя беше наложена от Комисия за енергийно и водно регулиране.

Извършеното нарушение се състои в това, че служители на ЕВН, са подменили електромер на клиент в Пампорово, като е съставен констативен протокол, който е подписан само от служител на електроразпределителното дружество, аргументират се от съда.

“Доказан е случай на подменен електромер с нов, като протоколът е подписан само от двама служители на дружеството, но не и от клиента, както или от двама свидетели при отказа му да подпише протокола. Т.е. при подмяната не са спазени изискванията по закон“, се посочва в решението на магистратите.

Миналата седмица, EVN бе глобена с 20 хил.лв., затова, че подменили електромер на смолянчанин, но нямало негов подпис на констативният портокал. Клиентът не бил съгласен с отчета на средството за техническо измерване, имал възражение към констативния протокол, но служителите на енергоразпределителното дружество не предприели нищо по въпроса, въпреки че са длъжни по силата на Общите условия към лицензията. След жалба на абоната до Комисия за енергийно и водно регулиране, комисията извършила проверка и издала наказателното постановление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.