Българи ще взимат по-лесно канадски визи

Леко, но важно облекчение за визите за българи и румънци ще въведе Канада, става ясно от публикация в излизащия в северноамериканската държава вестник „Български хоризонти”. Двете държави са включени в програмата CAN+.

Граждани на България, които през последните 10 години са имали канадска виза или все още имат виза за САЩ, няма да представят документи за финансовото си състояние. От тях се иска само да предоставят две снимки и валиден задграничен паспорт.

Инструкции за кандидатстването за виза за Канада са публикувани от министерството на гражданството и имиграцията, и могат да бъдат намерени онлайн във файла https://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5861E.pdf. В секцията за въпроси на сайта на ведомството се посочва, че друго облекчение ще влезе в сила от март – за същата тази група хора няма да се иска виза, а само регистрация в системата eTA - Еlectronic Visa Authorization.

От всички останали българи, които не отговарят на изискванията на CAN+, се изисква да прилагат доказателства за икономическия си статус, които включват банкови извлечения за последните три месеца, за заплата, собственост, връзки с България и други.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини