Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Българи ще взимат по-лесно канадски визи

Леко, но важно облекчение за визите за българи и румънци ще въведе Канада, става ясно от публикация в излизащия в северноамериканската държава вестник „Български хоризонти”. Двете държави са включени в програмата CAN+.

Граждани на България, които през последните 10 години са имали канадска виза или все още имат виза за САЩ, няма да представят документи за финансовото си състояние. От тях се иска само да предоставят две снимки и валиден задграничен паспорт.

Инструкции за кандидатстването за виза за Канада са публикувани от министерството на гражданството и имиграцията, и могат да бъдат намерени онлайн във файла http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5861E.pdf. В секцията за въпроси на сайта на ведомството се посочва, че друго облекчение ще влезе в сила от март – за същата тази група хора няма да се иска виза, а само регистрация в системата eTA – Еlectronic Visa Authorization.

От всички останали българи, които не отговарят на изискванията на CAN+, се изисква да прилагат доказателства за икономическия си статус, които включват банкови извлечения за последните три месеца, за заплата, собственост, връзки с България и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.