Мигранти в център в Дрезден нападнаха полицаи Трима са ранени

Хора даряват кръв в църква

Васил, който издяла Смолян с резачка Най-голямата му дървена фигура тежи над тон

За Мушек и мушеците 195 години от рождението на Найден Геров, съставил първия ни речник

Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Предприятие за преработка на риба строят в Белица Предвиждат количества до 300 тона годишно

Установено е огнище на инфлуенца в село Стефаново

Почина синът на годеника на певицата Емилия

Катар забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

89-годишен рецитатор учи на родолюбие в YouTube Ученици и българи в чужбина гледат видеата на Петър Стаменов

Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Бойко Борисов: Ще има нов търг за „Хемус“ заради витаене на съмнение в общественото пространство

Спирането на избора на изпълнители на двата лота на автомагистрала “Хемус” е заради витаене на съмнения в обществото. Това заяви в Прага премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос защо процедурата е прекратена. 

“Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнение, че не е така както трябва. Искам да кажа, че тя е абсолютно извършена законосъобразно, но когато витае в общественото пространство съмнение върху сделка, която е 800 милиона лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно сме извършили. И затова разпоредих да я затворим и веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме. Да бъде направен пред очите на всички медии, които каним да участват. И това съм казал на госпожа Павлова, за да можем бързо да започнем двата лота и да ги завършим така, както съм ги обещал на хората във Варна“, обясни Борисов пред журналисти след срещата си с чешкия премиер.

По думите му той никога не се интересува и не забранява на когото и да е да участва – “в случая всички са добре дошли, да спазят правилата и да проведе нов търг”, допълни той.

“Затова официално днес нямаме пари. Утре имаме. Така че по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме. (…) Говорил съм с финансовия министър за утре да ги подсигури, когато пуснем новия търг, да бъде обезпечен”, посочи Борисов.

След днешното негово решение предстои нов конкурс. “Витае, че от едната страна, макар че повтарям – нито имат участие, нито ги има имената им в тези фирми, но витае, че зад едната стои Златев, а зад другата стои Пеевски. Затова повтарям, винаги съм бил максимално открит и честен с хората и затова са ме избирали толкова пъти. Щом витае за такава сума, за такава поръчка, такова нещо, аз съм убеден, че сега, като се явят сега на нов конкурс там и гледате всеки какво предлага от А до Я, мисля, че тогава спокойно ще завършим тази процедура”, каза премиерът.

“Чух, че някакви гадове са казали, че едва ли не външни посолства или партньори ми били казали да спра конкурса. Това са гадове, които лъжат, мамят, медии бухалки и негодници, и двете посоки. И трябва да им кажа, че няма да им се дам изобщо – и на едните, и на другите”, допълни още Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.