Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Бойко Борисов: Ще има нов търг за „Хемус“ заради витаене на съмнение в общественото пространство

Спирането на избора на изпълнители на двата лота на автомагистрала „Хемус“ е заради витаене на съмнения в обществото. Това заяви в Прага премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос защо процедурата е прекратена.

„Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнение, че не е така както трябва. Искам да кажа, че тя е абсолютно извършена законосъобразно, но когато витае в общественото пространство съмнение върху сделка, която е 800 милиона лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно сме извършили. И затова разпоредих да я затворим и веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме. Да бъде направен пред очите на всички медии, които каним да участват. И това съм казал на госпожа Павлова, за да можем бързо да започнем двата лота и да ги завършим така, както съм ги обещал на хората във Варна“, обясни Борисов пред журналисти след срещата си с чешкия премиер.

По думите му той никога не се интересува и не забранява на когото и да е да участва – „в случая всички са добре дошли, да спазят правилата и да проведе нов търг“, допълни той.

„Затова официално днес нямаме пари. Утре имаме. Така че по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме. (…) Говорил съм с финансовия министър за утре да ги подсигури, когато пуснем новия търг, да бъде обезпечен“, посочи Борисов.

След днешното негово решение предстои нов конкурс. „Витае, че от едната страна, макар че повтарям – нито имат участие, нито ги има имената им в тези фирми, но витае, че зад едната стои Златев, а зад другата стои Пеевски. Затова повтарям, винаги съм бил максимално открит и честен с хората и затова са ме избирали толкова пъти. Щом витае за такава сума, за такава поръчка, такова нещо, аз съм убеден, че сега, като се явят сега на нов конкурс там и гледате всеки какво предлага от А до Я, мисля, че тогава спокойно ще завършим тази процедура“, каза премиерът.

„Чух, че някакви гадове са казали, че едва ли не външни посолства или партньори ми били казали да спра конкурса. Това са гадове, които лъжат, мамят, медии бухалки и негодници, и двете посоки. И трябва да им кажа, че няма да им се дам изобщо – и на едните, и на другите“, допълни още Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.