Красиви и функционални бани

Банята е единственото място, където човек остава насаме с мислите си и далеч от работното ежедневие. След изморителен ден там намираме наслада за сетивата и черпим енергия за предстоящите задачи. Ако не ви достига място в банята или просто искате да подобрите нейната функционалност, на разположение са експертите на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall. Те ни предоставят съвети и супер предложения за всичко, от което имате нужда за да обновите своята баня и да използвате оптимално нейната площ.

Цветовете, както се знае, оказват огромно влияние върху живота ни. Различните нюанси и оттенъци на цветовете могат лесно да повдигнат настроението и да ни успокоят. За да бъде банята ви изпълнена с живот и енергия, може да използвате светли и смели цветове като червено, синьо и жълто. Веселите и ободряващи цветове се съчетават добре с естествената светлина в банята, а изкуственото осветление засилва въздействието на тези цветове. За спокойно и ведро настроение и релаксация използвайте различните нюанси на бялото, сивото, бежовото, шоколадово кафявото и охрата. Това са т.нар. неутрални цветове, които създават оптически по-широко пространство, което е удачният избор за по-малка баня. Разбира се, изборът на цветове зависи в голяма степен от индивидуалния вкус, както и от цялостната тема на дизайна на помещението. В Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall може да избирате измежду хиляди отлично наситени цветове, възползвайки се от услугата тониране, за да получите перфектния цветови нюанс.

Ако предпочитате да не правите освежителен ремонт, пак може да направите банята по-функционална отпреди с помощта на различни аксесоари. Огледалото, например, е един от най-старите трикове, за да изглежда помещението по-просторно. Чрез по-голямо огледало образите рефлектират и пространството визуално ще се разшири. Обикновено мястото му е над мивката, но може да развихрите въображението си, когато избирате къде да бъде поставено то. А защо да не са няколко?

Ще освободите повече място ако заложите и на тоалетен ъглов шкаф. По този начин оползотворявате максимално ъглите на банята, които обикновено стоят празни и са без функция. За оптимално използване на височината на мокрото помещение, може да се спрете на колона за баня. Може да я поставите в близост до мивката за бърз достъп до вещите в банята. Чрез висок и тесен шкаф може да съхранявате тоалетните си принадлежности и хавлиите на една ръка разстояние. Шкаф под мивката, закачалка зад вратата, рафтове зад огледалото – това са все неща, които ще ви помогнат да съберете възможно най-много принадлежности, независимо дали банята е малка или голяма.

При обзавеждането на баня често има дилема какво да се избере – вана или душ кабина. Ако обичате да релаксирате и искате да имате място, където да се отпуснете в края на деня, то тогава по-добрият избор е ваната. Тогава трябва да се съобразите с пространството, с което разполагате и да вземете в предвид обема, ширината и дължината на избрания от вас модел. Можете също така да избирате между ъглова и правоъгълна вана съобразно размерите на банята. Алтернатива на ваната е инсталирането на душ кабина, като тези, които обичат да се глезят, могат да изберат някой от разнообразните видове хидромасажни душ кабини. Ако пък искате да сте по-практични и смятате, че няма да прекарвате толкова много време под душа, то тогава можете да заложите на обикновена душ кабина или просто параван. Специалистите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall ви препоръчват душ кабина „Далия”. Тя е с овална форма, прозрачно стъкло и две плъзгащи врати, а в комплект с нея получавате и акрилно корито със сифон. А за повече енергия и настроение в банята може да се снабдите със светеща душ слушалка. Тя е с 5 LED диода, възпроизвеждащи червен, син и зелен цвят на водата в зависимост от нейната температура. Светещата душ слушалка работи чрез хидрогенератор без да има нужда от батерии, като LED светлината се активира автоматично от струята.

Основен елемент на банята е и мивката, която следва да бъде съобразена с цялостния интериор на помещението, за да може крайният резултат да е красива баня. Основните видове мивки, които се предлагат, са за окачване, за поставяне и за вграждане, като всеки модел е различен спрямо размерите, материала, от който е направен и това дали има отвор за смесител или не. Мивките за окачване се закрепят към стената с помощта на скоби и болтове, при което водопроводната инсталация остава отвън. За да компенсирате, може да монтирате шкаф под нея, който освен че ще служи за прикритие, ще ви бъде полезен и за съхранение на вещи. Ако нямате място и нужда от шкаф, но пък държите на естетиката, тогава по-добър избор би бил да закупите мивка с поставка. Тя се закрепя по същия начин като окачената, но към нея има и приставка, която скрива водопроводната инсталация и служи за опора. Ако разположението на банята ви позволява, можете да изберете и мивка за вграждане. Тя се монтира в плот към стената, поради което инсталациите остават скрити и се освобождава повече пространство в банята.

В магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall може да намерите всичко, от което имате нужда, за да обновите своята баня и да я направите красива и функционална, а консултант-продавачите са на разположение да ви помогнат със съвети и препоръки за всеки индивидуален проект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини