Украинецът, обвинен за атентата срещу Алексей Петров, остава в ареста

Украинецът Роман Логвиненко, който е обвинен в организацията на атентата срещу Алексей Петров, остава в ареста. Това решение взеха днес магистратите от Софийският апелативен съд остави, съобщи Нова телевизия.

На 29 октомври миналата година бе стреляно с гранатомет по колата, в която бившият съветник на ДАНС се возеше.

Преди две седмици украинецът поиска да излезе на свобода заради здравословни проблеми, но съдът отказа заради липсата на медицински документи. Освен това, като причина бе посочено и че Логвиненко няма постоянен адрес в България.

Днес бе изслушано вещото лице, изготвило експертизата за здравословното му състояние.От заключението на вещото лице става ясно, че Логвиненко е с отстранен далак следствие на претърпяна катастрофа. Състоянието му обаче не пречи за пребиваването му в ареста. Заболяването му от Хепатит С датира от 2008 година и е във връзка с проведено лечение след катастрофата.

Логвиненко спазва специална диета. Експертът е разговарял с лекаря в ареста, който е заявил, че на обвиняемия ще бъде назначена чернодробна диета.

Въпреки, че адвокатът на Логвиненко заяви, че в ареста няма как да бъде спазвана неговата диета, магистратите решиха, че той може да избяга и да се окрие, затова той ще остане в ареста.

Събраните до момента доказателства са категорични за извода, че Логвиненко е съпричастен към престъплението. Този извод магистратите базират на протоколите за оглед, събраните свидетелства, експертизи и протоколи за разпознаване, съобщава news.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право