Касоразбивачи обраха шест офиса в Казанлъшко за една вечер

Вълна от обири в офиси на фирми в няколко населени места в Казанлъшко, регистрираха от полицията.

Първо в 1,47 часа във вторник е съобщено за въоръжен обир от фирма в село Габарево край Павел баня. Три маскирани лица разбили алуминиева входна врата, проникнали в офис сграда, където спял 52-годишен мъж, заплашили го с нож и , разбили метален шкаф и задигнали пистолет „Хеклер и Кох”, ловно нарезна карабина „Бенели” и часовник „Ролекс”.

Около 5 часа е получено съобщение за разбит офис на фирма, намиращ се в землището на град Крън. Неизвестните крадци там също разбили входната алуминиева врата влезли в офиса и отмъкнали метална каса, в която имало 70 лв. На място полицаите установили, че във фирма в непосредствена близост са взломени още две метални каси, като от тях липсва сумата от около 310 лв., а от друга административна сграда са отнети два преносими компютъра.

В 7,43 часа е получено съобщение за разбити офиси на фирма, намиращи се в землището на село Дунавци, откъдето са взети преносим компютър и празна метална каса, която е намерена отворена в двора на фирмата. В 8,50 часа е получено съобщение и за кражба от фирма, намираща се в землището на село Долно Сахране, община Павел баня.

При извършен оглед е установено, че за времето от 21,00 часа на 14 февруари до 08,30 часа на 15 февруари неизвестен извършител, след като взломил прозорец, проникнал в офиса на фирмата и откраднал метална каса с намиращата се в нея сума от 14 500 лева.

Все още се издирват неизвестните касоразбивачи вълнували в селата в Казанлъшко и Павелбанско. По всички случаи са образувани досъдебни производства, информират от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право