Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Съдът оневини нарочен за богаташ от незаконен дърводобив

Районният съд във Велико Търново оневини Костадин Къцарков от Горна Оряховица, който бе обвинен за присвояване на дървесина от незаконна сеч край великотърновскотосело Войнежа. Добитото количество дървен материал бе оценен на 3738 лв.

38-годишният горнооряховец бе даден на Темида преди 2 г. В началото на 2014 г. фирма “ Форест груп „ЕООД имала разрешение за сеч върху терен от 82 дка в землището на селото след спечелен търг и разрешение за добив на дървесина от ДГС „Болярка“.

Според Районната прокуратура в старата столица в края на януари и началото на февруари тогава Къцарков бил присвоил 65 кубика бял бор и ги продал на “ Наталина лес“ в Дебелец. Магистратите обаче заявяват в оправдателното решение, че няма доказателства за такова присвояване. Къцарков е оправдан и по обвинения, че е изготвил фалшиви превозни билети от името на фирмата, спечелила търга за сеч във въпросния терен край Войнежа.

Преди 2 г след 5-годишна съдебна сага, горнооряховецът бе оправдан по обвинение,че придобил 450 000 лв.от престъпна дейност и забогатял незаконно от дърводобив.

Тогава Къцарков бе получил присъда от Горна Оряховица за дърводобив на 40 кубика на стойност 4640 лв.,а после го подхваща Комисия за отнемане на имане от престъпна дейност. Действителната причина за дългия процес тогава в крайна сметка се оказва недоразумение и разногласия между съсобственици на горски масив, които първоначално били разрешили извършването на сеч, но някои от тях после се отказали поради роднински неразбории.

Преди 2 г.по този случай ВКС присъди 40 000 лв.разноски в полза на мъжа от Горна Оряховица. Втората оправдателна присъда на Районния съд в старата столица подлежи на обжалване пред Окръжния съд в болярския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.