Почести за Трифон по целия свят

Днес Трифон Иванов ще измине последния си земен път, придружен от най-близките си хора, приятели, съотборници и почитатели. На погребението на легендарния защитник във Велико Търново ще се събере Пеневата чета начело с Христо Стоичков и Красимир Балъков, които пристигнаха от САЩ и Германия. Огромната тъга в златния национален отбор бе резюмирана от Наско Сираков: „Сещам се за Трифон Иванов и плача като малко дете...“

Почести за Трифон има по целия свят. С минута мълчание през уикенда започна виенското дерби между бившите му отбори „Рапид“ и „Аустрия“. Друг от клубовете му - „Бетис“, пусна в сайта си специално видео, посветено на българския футболист. Под наслов „Никога не забравяме този, който е бил един от нас“ испанците показват красивите голове на бранителя със зелено-белия екип. Организира се и акция в памет на Трифон на съботния мач срещу „Хихон“.

За големия българин скърбят и в далечна Бразилия. В 20-милионния мегаполис Сао Пауло редовно се организира аматьорски турнир за купата „Трифон Иванов“. Предстоящото издание започва в събота със 130 отбора. Всички те ще играят с фланелки с лика на легендата и черни ленти на ръцете. Организаторите са избрали Трифон за патрон, защото го харесват и обичат още от 90-те години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ