Силният вятър отвял част от временния купол на "Антична Сердика"

Куполът на археологическия комплекс „Антична Сердика“ е пострадал от вчерашния силен вятър в София, сигнализират зрители на бТВ.

На клипче, изпратено в рубриката „Аз, репортерът“, се вижда, че по пътното платно край комплекса са разпилени част от плексигластовите плоскости, които временно покриват руините, докато се изгражда стъкленият похлупак.

„До 9 часа днес имаше екипи, които укрепваха конструкцията, за да няма следващи инциденти. Вятърът действително беше много силен, но взехме мерки това да не се случва повече“, казва Илиян Панов, началник на обекта.

Трите стъклени купола под формата на капки, чието изграждане продължава, трябва да покрият древна Сердика в пространството между сградите на президентството и Министерския съвет. Докато цялата конструкция се сглобява, на места временно са сложени плексигластови плоскости, които да предпазват работници и руините при лоши метеорологични условия.

„Стъклата, които са сложени, не са мръднали. Върху един квадрат могат да се качат пет души и ще ги издържи“, заявява Юлиян Мишков, служител във фирмата, която изпълнява обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини