Издирват ловец, застрелял крави

Гала се похвали с красивата си дъщеря

Срокът за подаване на заявления за помощ за отопление изтича на 31 октомври

Николай Банев остава в ареста

Слави Трифонов представя утре телевизията си 7/8 TV

Режисьорът Бойко Богданов за премиерата си в Бургас: В „Свекърва“ разпознаваме азбуката на националния си характер Най- много вицове има за тъщи и свекърви

Алек Болдуин си свали гащите в ефир, за да покаже колко е отслабнал (ВИДЕО)

Хванаха пиян шофьор на автобус, щял да кара ученици на екскурзия

Велосипедист е с опасност за живота, а пешеходец пострада след пътни инциденти в Пловдивско

Мъж преследва маршрутка, спря я и ограби пътничка

Строителна фирма е дарила 100 000 лева на „Демократична България“

Ердоган обвини Запада, че застава на страната на терористите

SDIndex 2019: Шофьорите на камиони и автобуси по-критични към уменията си зад волана от колегите си любители Агресията между шофьорите е изключително „заразна“, сочи проучването

Пускат 90 балона с цитати от Радичков по случай годишнината от неговото рождение

Премиерът Борисов за „Балкански поток“: Грандиозен проект, който е необратим

Мъж доказа в съда, че не е можел да диша в дрегер

Мъж доказа в съда, че не могъл да диша в дрегера. Н. Караджиев обжалва в съда санкция от 2000 лв. глоба и лишаване от право да управлява МПС 2 години.

Санкцията му била наложена след като на 1 август м.г. го спрели с мотопеда му за проверка за алкохол в Мадан. Полицаите останали с впечатление, че маданчанинът нарочно запушва с език дрегера, за да не може да влезе въздух в него. На дисплея се изписвало грешка и недостатъчно вдишан въздух. Полицаите възприели поведението му като практически отказ да му направят проверка за установяване на употреба на алкохол. Мъжът не носел и контролния си талон от свидетелството за управление.

В съда маданчанинът доказва с медицински документи, че има белодробно заболяване, което му е пречило да издиша необходимия въздух. Епикриза от деня на проверката дава заключение, че мъжът е бил в пристъп на обострена бронхиална астма. Три месеца той провеждал амбулаторно лечение, но въпреки това имал пристъп. Резултат от лабораторно изследване за алкохол нямало, тъй като маданчанинът не отишъл да го направи.

Магистратите в Мадан отмениха санкциите с мотиви, че не се доказва безспорно, че умишлено е препятствал проверката с дрегера и не ставало ясно за какво е санкциониран – дали за това, че е отказал проверка за алкохол, или че не е направил медицинското изследване за концентрация на алкохол в кръвта му. За липсата на контролния талон към свидетелството за управление пък санкцията му пада, тъй като в наказателното постановление полицаите написали „не представя“, но не описали какво не представя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.