На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Мъж доказа в съда, че не е можел да диша в дрегер

Мъж доказа в съда, че не могъл да диша в дрегера. Н. Караджиев обжалва в съда санкция от 2000 лв. глоба и лишаване от право да управлява МПС 2 години.

Санкцията му била наложена след като на 1 август м.г. го спрели с мотопеда му за проверка за алкохол в Мадан. Полицаите останали с впечатление, че маданчанинът нарочно запушва с език дрегера, за да не може да влезе въздух в него. На дисплея се изписвало грешка и недостатъчно вдишан въздух. Полицаите възприели поведението му като практически отказ да му направят проверка за установяване на употреба на алкохол. Мъжът не носел и контролния си талон от свидетелството за управление.

В съда маданчанинът доказва с медицински документи, че има белодробно заболяване, което му е пречило да издиша необходимия въздух. Епикриза от деня на проверката дава заключение, че мъжът е бил в пристъп на обострена бронхиална астма. Три месеца той провеждал амбулаторно лечение, но въпреки това имал пристъп. Резултат от лабораторно изследване за алкохол нямало, тъй като маданчанинът не отишъл да го направи.

Магистратите в Мадан отмениха санкциите с мотиви, че не се доказва безспорно, че умишлено е препятствал проверката с дрегера и не ставало ясно за какво е санкциониран – дали за това, че е отказал проверка за алкохол, или че не е направил медицинското изследване за концентрация на алкохол в кръвта му. За липсата на контролния талон към свидетелството за управление пък санкцията му пада, тъй като в наказателното постановление полицаите написали “не представя”, но не описали какво не представя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.