Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Съдът отряза бивш полицай за допълнително обезщетение в Русе

Окръжният съд в Русе отхвърли иска на бивш полицай срещу ОДМВР за неполучено допълнително възнаграждение към заплатата. Г.С.Г. настоявал да му начислят към вече изплатеното обезщетение още 341 лв. за нощен труд и 351 лв. за полагащите му се безплатна храна и ободряващи напитки, включително 63 лв. лихва за 2 г. Служителят на реда дори претендирал да му дадат и 256,62 лв. за извънреден труд при организирани обучения.

Г.С.Г. трябва да плати на 750 лв. разноски по делото. Решението не подлежи на обжалване.

Промените в Закона за МВР отрязват социалните придобивки на държавните чиновници, които остават само за служителите на МВР и м.г. Г.С.Г. тръгва да си ги търси чрез съда. Районният съд осъжда ОДМВР да му плати общо 2054 лв. за извънреден и нощен труд, но отхвърля иска му да си осребри и неполучените добавки за 868 лв.

След жалбата му окръжният съд приема, че решението е „неправилно поради незаконосъобразност“. В Закона за МВР не са предвидени такива допълнителни бонуси, мотивират се магистратите. Полицаите се компенсират като държавни служители за положени до 50 ч. извънреден труд, а над това време – с платен отпуск до 12 работни дни годишно. Те не могат да искат още пари за нощен или извънреден труд и работа по официални празници. А безплатната храна и ободряващите напитки се получават само в натура и не се компенсират с пари.

В случая експолицаят иска да му платят повторно за вече получено обезщетение, което е „недопустимо и би довело до неоснователно обогатяване“, категоричен е съдът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.