Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Москов отегчен от опозицията: Не съм политически сирак и майка ми е жива и здрава

„Това, което говорят от опозицията, е отегчително“, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по повод парламентарните дебати за искания вот на недоверие към кабинета именно за политиката в сферата на здравето.

На въпрос дали се чувства политически сирак, той заяви: „Майка ми да е жива и здрава и все още жива. И в политически смисъл – майка ми е жива и здрава.“ Москов каза, че продължава да бъде спокоен.

По-рано от трибуната на НС депутатът от ГЕРБ Семир Абумелих се скара на Радан Кънев за изказването му, че атаките на опозицията трябва да се насочат към балансьора в правителството – ГЕРБ, а днешният вот на недоверие нарече „театър“. „Ние от ГЕРБ какво точно правим? Работим за антиздравеопазването, защото подкрепяме вашия министър? Вие чухте ли се какво казахте? Този вот на недоверие е резултат от вашите действия. Излязохте в опозиция, оставихте си министъра тука – политически сирак, няма кой да го защити. Днес ние сме се събрали да го защитаваме“, каза Абумелих, сочейки трибуната, където седи Москов.

В средата на декември Москов напусна партията си ДСБ, за да остане министър, след като лидерът на дясната партия, част от Реформаторския блок, Радан Кънев обяви, че излиза в опозиция.

„Вчера имахме среща с всяка една от парламентарните групи от мнозинството. Благодаря за позицията на БДЦ. От гледна точка на това какъв ще бъде резултатът от това гласуване няма никаква интрига“, смята Петър Москов. По думите му е смислено в такива дебати да се чуят различни идеи и цели за развитието на здравеопазването. „Тази реч на г-н Миков съм я слушал, от 1995 година една и съща“, обявиМосков по повод изявлението на лидера на БСП.

„Не виждам проблем с подкрепата. Тук въпросът е в изказване да се блокират лъжи. Което е нужно, ще кажа в моето изказване“, заяви още министърът на здравеопазването. Той все пак уточни, че вижда много грешки в управлението си и се опитва да ги оправя всеки ден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.