Нов пожар във ВМЗ-Сопот

Нов пожар вилня във ВМЗ-Сопот в сряда пред нощта, след като пламъци обхванаха спомагателна сграда на територията на държавното оръжейно дружеството, в която са съхранявани мотокари. Сигналът за инцидента е подаден в 3,38 часа и веднага са изпратени 2 пожарни коли от Карловската противопожарна служба, които са помогнали на колегите си огнеборци от ВМЗ за потушаване на пламъците.

Самото помещение се намира в близост до административната сграда на оръжейницата, но е отдалечено от цеховете със специална продукция и складовете с боеприпаси. Въпросната спомагателна сграда, която се използва за съхранение на техниката, не е изгоряла, тъй като е тухлена. Огнената стихия обаче е унищожила 450 квадратни метра дървена покривна конструкция, 4 мотокара и един струг. Пострадали хора при пожара няма. "Причинените щети са незначителни. В момента изясняваме причините, довели до инцидента", коментира изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Гецов.

По случая е образувано досъдебно производство и вече се разследват причините за пожара на територията на ВМЗ-Сопот, който е първи от началото на 2016 г., но трети в рамките на една година. Предишните два инцидента бяха на площадката на ВМЗ-Сопот край село Иганово на 21 март и 14 април 2015 г., като тогава взривовете разрушиха склад за боеприпаси и производствен цех, но съмненията за умишлен палеж още витаят, макар че така и не бяха намерени доказателства за саботаж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини